dijous, 19 de setembre de 2013

EMPOTANT TOMACA

A finals d’agost varem fer una feina que ja feia anys que volíem fer. Empotar tomaca.
Quan era xicoteta ho fèiem cada any, però ara ja fa temps que mon pare no planta tomaca, encara que igualment empotaven tomaca comprada. Aquest any els hem agafat el relleu, ja tocava.

Hem comprat la tomaca al mercat de proveïments, 15kl - 6€. Hem tret uns 30 pots, el cost ha estat de 20cnt per pot.







El procés és ben fàcil.

Primer pelem o escaldem les tomaques. (jo les vaig pelar, però si són molts quilos igual és millor escaldar-les, mon pare diu que queden molles però…)







Les tallem en quatre i les anem clavant en pots nets (esterilitzats millor). Hem de omplir-los fins a dalt i estrènyer amb les mans.











Una vegada tapats, en una olla gran o recipient gran i fons es fiquen, nosaltres varem ficar una samarreta dins per a que els pots no ballaren, s’ompli d’aigua i quan comença a bullir contem 20 mnts. Esperem a que refrede i els traguem. I ja tenim tomaqueta per anar utilitzant-la durant tot l’hivern.




Si teniu la sort de tindre camp i poder plantar, és una bona forma de conservar-la. Si no, podeu fer com jo, comprar-ho en temporada i guardar-ho per consumir quan ja no hi ha.












2 comentaris:

  1. mmm... quina bona pinta! i no cal posar-hi ni sal, ni oli ni res?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, és tomaca al natural. Com la que venen de pot. Després tu ja la utilitzes per a fer sofregits, pizzes....
      També es pot fer conserva de tomaca fregida, pisto o samflaina. A mi m'agrada aprofitar els productes de temporada, són més bons i a millor preu.

      Elimina

Gràcies per passar pel Blog