diumenge, 3 de novembre de 2013

PANELLETS DE TOT SANTS



Una vegada passat Halloween i tots els preparatius per decorar la casa i disfressar-nos (no he tingut temps ni de fer fotos ni de penjar-ho) aquest cap de setmana ens hem dedicat a preparar el dolç típic de Tot Sants, els Panellets. 
En aquesta casa els traslladem a les nostres filles l’estima per les nostres costums i tradicions, les vivim i participem d’elles, per això ens permetem participar de festes com Halloween o altres que realment no són nostres, perquè no ens oblidem de les nostres.

Els preparatius de Halloween ens ha permès passar unes vesprades fent manualitats per casa i preparant galetes, hem gaudit d’estar juntes pintant, retallant i apegant, sols per això ja paga la pena.

I pel cap de setmana hem preparat els Panellets, un dolç mooooolt energètic, però requetebò.



RECEPTA

Massa base
-          350 gr. d’armelò
-          350 gr. de sucre
-          Dos moniatos bullits
-          Un got d’aigua

Pels diversos tipus de panellets:
-          Pinyons
-          Ametla picada
-          Xocolata en pols

Per pintar
-          almívar (la mateixa quantitat de sucre que d’aigua)
-          rovell d’ou


Primer preparem la massa base. Cal mesclar tots els ingredients i amassar-ho bé fins que tinguem una massa modelable.

Cal guardar-ho en la nevera, almenys tres hores, però millor d’un dia per a l’altre.

Desprès es fan diferents formen en funció del tipus de panellet.


Els pintem amb almívar mesclat amb rovell d’ou.

Nosaltres per als de pinyons hem fet boletes i els hem arrebossat de pinyons. Pels de ametla picada hem fet bastonets i els hem arrebossat de l’ametla. Pels de xocolata hem afegit xocolata en pols (al gust) a la massa base i hem fet boletes, desprès les hem arrebossat de ametla picada.
  
Hem de precalentar el forn a temperatura màxima.
Cada panellet vol un temps de cocció.
Els de pinyons uns 5 minuts i la resta uns tres minuts.
Quan els traguem del forn els podem pintar amb almívar, queden més brillants.


Desprès ens esperem a que refreden i a gaudir!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per passar pel Blog